Szynka nadziewane kuskusem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

    1 szklanka
  • szynka

    40 dag
  • papryka żółta

    1 szt
  • szczypiorek

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm nad kasze i odstawiamy .Następnie mieszamy i studzimy . Kawałek szynki mielimy lub rozdrabiamy blenderem . Taką szynkę dodajemy do kaszy mieszamy . Szczypiorek siekamy , paprykę żółta kroimy w kosteczkę . Składniki mieszamy . Doprawiamy solą i pieprzem . Resztę szynki kroimy w plasterki . Na każdy plasterek nakładamy łyżkę kaszy i nakrywamy ,spinamy wykałaczką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
reniatka 09.08.2012 17:40
świetne
Betka 26.05.2012 09:40
fajny pomysł;)
iwa643 26.05.2012 06:57
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat