Szynka mielona z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona szynka

    30 dag
  • jajko

    3 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser masdamer

    15 (masdamer)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka mieszamy z utartym serem. Całość solimy i pieprzymy do smaku. Smalec rozpuszczamy na patelni. Wkładamy mięso pokrojone na porcje i zalewamy jajkami z serem. Przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na małym ogniu. Gdy jajka się zetną zestawiamy z ognia i podajemy jako dodatek do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena87 03.03.2013 00:15
super przepis
Ada-Gaba 16.11.2012 07:24
dobre
Kate131 29.11.2011 07:21
ciekawe
romanrafal 26.11.2011 09:24
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat