SZYNECZKA DOMOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata

  • woda

    2 l
  • czosnek

    6 ząbków
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie

    6 ziaren
  • szynka wieprzowa bez kości

    1,5 kg
  • OBŁOŻENIE MIĘSA

  • sól i pieprz

    po 1/2 łyżeczki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1/2 łyżeczki
  • Kosteczka granulowanego czosnku

  • majeranek

    2 łyżki
  • przyprawa do mięs

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy wodę do garnka, dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy szynkę, i odstawiamy na 24 godz.

Wszystkie przyprawy mieszamy.

Wyjmujemy szynke z marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia.

Piekarnik nagrzewamy do 190 stop.wkładamy szynkę i pieczemy przez godz.

Po godz.pieczenia, wyłączamy piekarnik, rozcinamy rękaw, by szynka się zrumieniła i zostawiamy ją na 20 minut w piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 27.05.2012 07:30
wygląda rewelacyjnie
SyMiki 19.08.2011 20:16
super
gusia1000 30.03.2011 15:14
Piękny wygląd i na pewno cudowny smak.
Sarenka 02.10.2010 08:55
Wspaniala szyneczka na kanapki, cenie takie swojskie mieska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat