Szyncelki z filetów drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 szt
  • jajko

    2 szt.
  • pieczarki

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • czosnek

    1 ząbek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w dużą kostkę. Paprykę sparzyć i pokroić w kostkę. Pieczarki w platerki, cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć, a pietruszkę posiekać. Wszystkie składniki wsypac do naczynia. Dodac jajka, bułkę, oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać, tak aby składniki sie połaczyły. Odstawić na 4 godz. Szyncelki formować jak placki ziemniaczane i smażyc na oliwie. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat