szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • Stek z grilla Prymat

    1 opakowanie
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 sztuki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    2 szklnki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną... foto
żeberka z mięskiem ale mało tłuszczu dobrze natrzec przyprawą stek i na kikla godzin schowac do lodówki

Krok 2 - szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną... foto
na mocno gorącym oleju zrumienić żeberka z każdej strony
Krok 3 - szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną... foto
kapustę kiszoną /jeśli jest zbyt kwaśna to wypłukać z 2 razy/ pokroic na drobniej i wsypać do szybkowara, dodać zrumienione żeberka, przyprawy, wodę, tłuszczyk ze smażenia żeberek
Krok 4 - szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną... foto
szybkowar zamknąć szczelnie i na duzym ogniu zagotować, gdy para zacznie syczeć z zaworka to zmniejszyć ogień na minimum i gotować 35 minut, po zakończeniu gotowania żeberka zostawić w szybkowarze na 15 minut i spuścić ciśnienie

żeberka wyjąć na talerz a kapustę wyjmować łyżką cedzakową aby jak najmniej tłuszczu było w kapuście na talerzu
Krok 5 - szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną... foto
żeberka z kapustą z szybkowara są nie dość że szybko przygotowane to są bardzo miękkie-kość sama odchodzi od mięsa a kapusta ma wyrazisty smak przypraw.............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 20.10.2014 18:16
pyszności,uwielbiam żeberka z kapustą
adelajda 19.10.2014 15:50
dobry obiadek
Megg 19.10.2014 10:35
smaczny tradycyjny polski obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat