szybkowar-udziec indyka z kością z marchewką,papryką,czosnkiem,cebulą...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1,5 kg
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    1 opakowanie
  • oliwa

    8 łyżek
  • marchew

    10 sztuk
  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka

    3 sztuki
  • papryczka chilli

    1 średnia
  • woda

    1,5 szklanki
  • seler nać

    3 łodygi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

udziec z kością i skórą umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do gulaszu, do lodówki na kilka godzin lub całą noc

do szybkowara wlać oliwę i z każdej strony zrumienić udziec i na dnie garnka na skórze położyć

wsypać pokrojoną w talarki grubsze marchew, pokrojone papryki: zielona, żółta, czerwona i chilli, cebule, liście selera

wlać wodę i zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania gotować na małym ogniu z 45 minut, szybkowar zostawić aby ciśnienie samo spadło ok. 15 minut

szybkowar teraz otworzyć, wyjąć mięso, warzywa, wywar przelac do mniejszego garnka i zrobić sos ze śmietaną słodką 18% i maką , podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 28.10.2014 12:46
pysznie to mięsko wygląda
Pietruszka 28.10.2014 09:05
apetycznie wygląda
olkaaa 28.10.2014 07:26
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat