szybkowar-pyszny rosół z kury rosołowej...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura lub kurczak

    1,5-2 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • marchew

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    6 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • woda

    4 litry
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - ile potrzeba
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - ile potrzeba
  • makaron nitki

    25 dag
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z kury rosołowej odciąć kuperek, oczyścić z resztek pierza, umyć, można zrobić porcje i włożyć do szybkowara /9 litrów/, włożyć obraną włoszczyznę, marchewki

cebulę przekroić na połowę, wbić widelec w cebulę i opalić - przypalić nad ogniem, włożyć do garnka

wsypać kucharka, wlać wodę, zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować z 35 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

do rosołu wsypać mielony pieprz, przyprawę w płynie, rosół podać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem i posiekaną natką pietruszki - pyszny, klarowny, aromatyczny, rozgrzewający rosół............SMACZNEGO!!!
w mojej kuchni
mam indukcję do gotowania i cebulę przypiekam na suchej, rozgrzanej patelni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat