szybkowar-pyszna golonka z kapustą kiszoną z podgrzybkami suszonymi...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1,5 kg
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • przyprawa w płynie

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • cukier

    1 łyżeczka
  • podgrzybki

    2 dag
  • woda

    1 szklanka
  • ząbki czosnku

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z golonki usunąć włosy i dobrze opłukać, osouszyć ręcznikiem papierowym

natrzeć kucharkiem z papryką i golonke na oleju obsmażyć w szybkowarze i wyjąć na talerz

do tłuszczu w szybkowarze dać kiszoną kapustę, cukier, opłukane podgrzybki, wlać wodę, przyprawę w płynie i wymieszać

na kapuście położyć golonkę, na golonce ząbki czosnku i zamknąć szybkowar - gdy się zagotuje to zmniejszyc ogień na mały i gotować 45 minut - golonkę z szybkowara wyjąć najlepiej po godzinie

golonka jest bardzo krucha, aromatyczna i z kapustą smakuje wyśmienicie................SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Styry1 08.04.2018 14:45
Jakie ma być ciśnienie 0.6 bar czy 1 bar?
Kejti 18.11.2014 12:01
Mniam,bardzo lubię :-)
Habibi 18.11.2014 10:16
ja także robię takie danka w szybkowarze - to mój ulubiony zestaw kapusta kiszona, grzybki i golonka :)
berys18 18.11.2014 09:33
wspaniała golonka
fotoviderek 17.11.2014 19:47
Apetyczna, pyszna goloneczka :)
gosia561 17.11.2014 15:37
prawdziwe polskie smakołyki
Megg 17.11.2014 15:22
rewelacyjny obiadek
Christopher 17.11.2014 14:41
Pyszne, a szybkowar tutaj bardzo się przydał.
Anna169Hosz 17.11.2014 14:09
Wygląda tak apetycznie, że aż dostałam ślinotoku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat