szybkowar-pyszna golonka z kapustą kiszoną z podgrzybkami suszonymi...

szybkowar-pyszna golonka z kapustą kiszoną z podgrzybkami suszonymi...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1,5 kg
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • przyprawa w płynie

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • cukier

    1 łyżeczka
  • podgrzybki

    2 dag
  • woda

    1 szklanka
  • ząbki czosnku

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z golonki usunąć włosy i dobrze opłukać, osouszyć ręcznikiem papierowym

natrzeć kucharkiem z papryką i golonke na oleju obsmażyć w szybkowarze i wyjąć na talerz

do tłuszczu w szybkowarze dać kiszoną kapustę, cukier, opłukane podgrzybki, wlać wodę, przyprawę w płynie i wymieszać

na kapuście położyć golonkę, na golonce ząbki czosnku i zamknąć szybkowar - gdy się zagotuje to zmniejszyc ogień na mały i gotować 45 minut - golonkę z szybkowara wyjąć najlepiej po godzinie

golonka jest bardzo krucha, aromatyczna i z kapustą smakuje wyśmienicie................SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Styry1

08.04.2018 14:45
Jakie ma być ciśnienie 0.6 bar czy 1 bar?

Kejti

18.11.2014 12:01
Mniam,bardzo lubię :-)

Habibi

18.11.2014 10:16
ja także robię takie danka w szybkowarze - to mój ulubiony zestaw kapusta kiszona, grzybki i golonka :)

berys18

18.11.2014 09:33
wspaniała golonka

fotoviderek

17.11.2014 19:47
Apetyczna, pyszna goloneczka :)

gosia561

17.11.2014 15:37
prawdziwe polskie smakołyki

Megg

17.11.2014 15:22
rewelacyjny obiadek

Christopher

17.11.2014 14:41
Pyszne, a szybkowar tutaj bardzo się przydał.

Anna169Hosz

17.11.2014 14:09
Wygląda tak apetycznie, że aż dostałam ślinotoku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat