Szybkie słodkie pączki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    260 g
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • wrzątek

    400 ml
  • sól

    1 szczypta
  • cukier drobny

    1 szklanka
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    smażenie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, 2 łyżki oleju, sól i wodę wkładamy do miski i mieszamy. Olej grzejemy do 180 stopni. Cukier mieszamy z cynamonem. Z powstałej masy formujemy cienkie ruloniki i wkładamy do gorącego oleju. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu obtaczamy w cukrze i przekładamy na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 27.08.2013 11:38
szybki i pomysłowe
AnielskaSlodycz 15.08.2013 20:22
zjadłabym :)
lara 15.08.2013 19:59
proste i pyszne!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat