Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szybkie rizotto

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydz z puszki
100 g
marchew
200 g
ryż
250 g
oliwa
50 ml
woda
100 ml
czosnek
3 ząbki
cebula
40 g
papryka czerwona
150 g
kapusta
200 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie rizotto

Czosnek, cebulę posikać w mikserze z odrobiną wody.Na oliwie obsmażyć odcedzony ryż i drobno pokrojoną marchew, dodać rozdrobnioną cebulę i czosnek, podlać odrobiną wody i chwilkę poddusić.paprykę pokroić w kostkę i dodać wraz z kukurydzą. Podusić następne 10 minut.Na koniec dodać drobno pokrojoną kapustę i dusić do zmięknięcia ryżu.Można doprawić do smaku mieszanka pikantnych warzyw

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak