Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto z truskawkami na kraksersach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opakowania
kasza manna 1 szklanka
truskawki 500 gram
mleko 1 litr
cukier 1 szklanka
masło 200 gram
galaretki truskawkowe 2 sztuki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto z truskawkami na kraksersach

1. Przygotuj galaretki w 750 ml wody, odstaw do ostudzenia.

2. Na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia ułóż herbatniki/ krakersy. (ja użyłam zwykłej formy do pieczenia, a więc o sporych rozmiarach, proponuję wziąć nieco mniejszą, wtedy deser zyska na wysokości :)

3. Zagotuj mleko z cukrami i masłem. Szklankę kaszy manny rozpuść w odrobinie wody (tak żeby nie tworzyły się grudki) i wlej do gotującego się mleka. Gotuj kilka minut. Gorącą kaszę wylej na herbatniki.

4. W jeszcze ciepłą masę powciskaj truskawki, do połowy ich wielkości.

przepis pochodzi z : http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-grysikowe-z-truskawkami-i-galaretka

Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.06.2013 20:42
nigdy nie robiłam z krakersami - zawsze na biszkopcie a tu proszę krakersy- na pewno spróbuję
iwi 28.06.2013 19:54
pyszne ciasto
agnieszka214 28.06.2013 19:30
alesz pysznosci super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak