Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jaja 4 szt
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 łyżka
jabłka 1000 gram

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI

Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i cukier wanilinowy. Starannie mieszamy. Jabłka obieramy i po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w plasterki. Do formy silikonowej (bez wykładania papierem do pieczenia i smarowania tłuszczem) wlewamy tyle ciasta, aby zakryło dno, następnie układamy część jabłek. Owoce zalewamy resztą ciasta. Na wierzchu układamy pozostałe jabłka. Pieczemy ok. 40 min. Po ostygnięciu możemy przyozdobić nasz wypiek rzadszą polewą czekoladową, aby ta wsiąkła w ciasto. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.12.2012 00:32
smaczne i szybkie
Anula 23.11.2012 10:19
Jest to ciasto biszkoptowe, nie dodajemy płynów,a proszek mi umknął, powinno go być 2 łyżeczki
KRYS 22.11.2012 15:32
oo fajny przepis, bo bez margaryny
SmacznaPyza 13.11.2012 18:13
przy miksowaniu/ucieraniu ciasta nie dodajemy żadnego płynu (mleka, śmietany, wody) ani tłuszczu? proszku też w składnikach nie widzę....
Piotr-21 13.11.2012 13:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak