Szybkie ciasto na oleju z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • jajko

    5 szt
  • mąka pszenna

    3 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • mleko

    ok 1/2 szkl
  • olej

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki z czubkiem
  • Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • budyń śmietankowy

    3 op
  • mleko

    2 3/4 szkl
  • cukier

    ok. 4 łyżki
  • Dodatki:

  • kawa

    sypka
  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń z cukrem rozprowadzić w części mleka, a pozostałe zagotować, dodać wymieszany budyń i ugotować go.

Jajka wybić i dodać cukier, ubić na puszystą masę, dodać aromat. Dodać mąkę z proszkiem, olej i mleko. Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki.

Na sito wsypać kawę z kakao i zasypać dość obficie wierzch ciasta. Przestygnięty lekko budyń kłaść łyżką kupkami na zasypane ciasto.
Piec ok. 50 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 10.05.2017 08:30
smaczne ciasto
halinka55 07.05.2017 08:24
fajne ciasto!
Wacław 06.05.2017 20:24
szybki i smaczne ciasto :-)
benka 06.05.2017 18:12
Gdy zobaczyłam zdjęcie, pomyślałam że to jabłka :) Fajne wzorki wyszły.
Wiktoria29 05.05.2017 14:49
fajny przepis
Krystyna32 05.05.2017 09:28
apetyczne ciasto
ben-ka 05.05.2017 08:45
Lubię ciasta z budyniem.
Babeczka35 05.05.2017 07:48
Super ciasto.
agnieszka214 04.05.2017 21:00
Bardzo ładnie i apetycznie
ada.la 04.05.2017 20:33
wygląda kusząco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat