Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKIE CIASTKA CZEKOLADOWE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gram
cukier 150 gram
masło 200 gram
kakao 50 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kardamon 1 łyżeczka
słonecznik łuskany
sezam
orzeszki piniowe
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKIE CIASTKA CZEKOLADOWE

Wymieszać suche składniki, dodać pokrojone i ciepłe masło, ziarna uprażone na suchej patelni oraz wbić jaja. Zagnieść ciasto – wychodzi dość luźne. Lepić kuleczki o wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczać ręką i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 20 minut. Można też polać polewą czekoladową, bądź do środka dodać ulubione bakalie. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.04.2015 08:18
wyglądają pysznie
Dorian 06.01.2014 20:46
pyszne ciasteczka
Klausia 06.12.2013 00:54
robiłam je i były bardzo smaczne :)
Wojt@s
Wojt@s 26.09.2013 08:42
muszę sam spróbować
karolina1869 19.07.2013 13:50
pyszne szybkie coś dla mnie
Kolorowa 22.05.2013 19:58
Szybkie- przekonałaś mnie ;)
Klausia 18.05.2013 17:42
a dzisiaj myślałam jak coś takiego zrobić :)
Pietruszka 07.05.2013 20:54
pyszne, na pewno wypróbuje
babi17 07.05.2013 16:26
fajne ciasteczka
wiola333 02.04.2013 11:27
bardzo smaczny przepis
miki47 02.04.2013 10:53
smakowity przepis
Rossie 02.04.2013 10:45
robię podobne, ale jasne, z kawałkami czekolady :) pyszne są!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak