szybkie ciastka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • masło roślinne

    1/2 kostka
  • żółtko jajek

    2 sztuka
  • cukier puder

    4 łyżka
  • cukier wanilinowy

    1 sztuka
  • orzechy arachidowe

    20 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników (oprócz orzechów) należy zagnieść kruche ciasto. Dzielimy je na dwie części i odkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie wałkujemy dwa grube placki (0,5-0,7 cm) i wycinamy foremkami albo szklanką ciastka. Po wierzchu posypujemy posiekanymi orzechami ziemnymi. Ciastka układamy na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Czas pieczenia 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 10.06.2014 16:39
fajna ciacha :)
Ela15 15.04.2014 08:15
rewelacyjne są te ciasteczka
Kejti 06.03.2014 20:20
Szybko poproszę ciasteczko :-)
Klausia 09.12.2013 16:50
super ciasteczka, smacznie wyglądają :)
adelajda 26.09.2013 16:44
ładne ciastka :)
erym 18.09.2013 19:59
slicznie wyszly!
[email protected] 11.09.2013 14:37
muszę spróbować
rjustysia 06.09.2013 21:18
niewiele potrzeba, a deser do kawy świetny :)
SmakolykiJoanny 29.08.2013 15:15
Jakie śliczne ciasteczka zrobiłaś moja córcia teraz też chce takie mówi że będzie nawet mi pomagać .
Czarnula87 16.08.2013 17:27
mój synek by je wcinał ze smakiem :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat