Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 4 op
żółtko jajek 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyzeczki
mleko 0,5 szklanki
galaretka 2 op
biszkopty okrągłe 1 op
cukier 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki sernik na zimno

Biszkopty moczymy w ciepłym mleku i układamy na dnie tortownicy. Dwa serki homogenizowane o dowolnym smaku( u mnie straciatella) przekładamy do miski. Dwa żółtka ucieramy z łyżką cukru na kogel mogel. Dodajemy do serków i miksujemy na puszysta mase. Dwie łyzeczki żelatyny rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody lub mleka i dodajemy do masy. Miksujemy. Wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki do stężenia. To samo robimy z kolejnymi dwoma serkami( u mnie waniliowe) i reszta żółtek. Wylewamy mase na zastygniętą straciatellę. Wstawiamy ponownie do lodówki az masa waniliowa zastygnie. Galaretki przygotowujemy jak w przepisie na opakowaniu i wylewamy na zastygniety sernik.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.06.2013 20:53
smaczne to :)
pajbek 06.01.2013 21:19
Super ciacho :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak