Szybki sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    4 op
  • żółtko jaja

    4 szt
  • żelatyna

    4 łyzeczki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • galaretka

    2 op
  • biszkopty okrągłe

    1 op
  • cukier

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty moczymy w ciepłym mleku i układamy na dnie tortownicy. Dwa serki homogenizowane o dowolnym smaku( u mnie straciatella) przekładamy do miski. Dwa żółtka ucieramy z łyżką cukru na kogel mogel. Dodajemy do serków i miksujemy na puszysta mase. Dwie łyzeczki żelatyny rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody lub mleka i dodajemy do masy. Miksujemy. Wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki do stężenia. To samo robimy z kolejnymi dwoma serkami( u mnie waniliowe) i reszta żółtek. Wylewamy mase na zastygniętą straciatellę. Wstawiamy ponownie do lodówki az masa waniliowa zastygnie. Galaretki przygotowujemy jak w przepisie na opakowaniu i wylewamy na zastygniety sernik.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 05.06.2013 20:53
smaczne to :)
pajbek 06.01.2013 21:19
Super ciacho :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat