Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki sernik bez sera

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana 18% 3 duże kubki
jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl
sok z cytryny 2 łyżki
budyń rodzinny 2 szt
biszkopty okrągłe 1,5 op
sok pomarańczowy 2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki sernik bez sera

Kroki postępowania

1
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Na nim poukładać biszkopty.
Oddzielić żółtka od białek.Białka wstawić do lodówki a żółtka utrzeć na krem z połową cukru. Powoli, ciągle ucierając dodawać śmietanę, sok z cytryny i pomarańczy a także budyń - proszek.
Krok 1 - Szybki sernik bez sera foto
2
Ubić pianę z białek dodając pod koniec ubijania resztę cukru. Masę wyłożyć na biszkopty. Piekarnik nagrzać do 180*C, wstawić blaszkę i piec ok 60min.
Krok 2 - Szybki sernik bez sera foto
3
Po wyłączeniu piekarnika ciasto pozostawić w nim na ok 30 min.Wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Najlepsze jest na drugi dzień, wyjęte z lodówki.
Krok 3 - Szybki sernik bez sera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

antek226 05.12.2017 17:00
Na innych stronach internetowych krytykuje pani jak ktoś napisze że to sernik bez sera, a u pani taka sama nazwa.
gusia1000 02.07.2015 10:58
Pomysłowo i na pewno smacznie.
Justyna223 15.01.2013 18:57
ciekawy przepis
adam1f 14.12.2012 00:34
dobry
Mati13 25.11.2012 20:46
Dlaczego Pani woli mnie obrażać, a niżeli udzielić odpowiedzi ile powinno być śmietany?
Henryka2 20.11.2012 13:21
Niejasności są dla takich jak ty,którzy nie mają pojęcia o gotowaniu, a o pieczeniu jeszcze mniej..Czepianie się na siłę i odwetowce bez sensu nie poprawią dennej jakości twoich przepisów.
Mati13 20.11.2012 11:34
"Składniki maja być podane z wagą lub objętością." to są Pani słowa z komentarzu pod moim przepisem na surówkę, gdzie nie podałem dokładnej wagi kapusty. Najpierw niech Pani dokładnie przejrzy własne przepisy, poprawi wszystkie błędy, a później zacznie krytykować innych i szukać dziury w całym
Mati13 18.11.2012 19:19
no proszę, u mnie Pani krytykuje, że w przepisie na surówkę podałem "1 kapusta" a nie dokładną wagę, a tu z budyniami są jakieś niejasności, ilości dokładniej śmietan nie ma - jak tak można? u kogoś się źdźbło zobaczy a u siebie belki nie widać..
anemon 13.11.2012 21:43
Dziękuję Henryka za wyjaśnienie. Zapisałam sobie Twój przepis i chętnie wypróbuję.
Henryka2 11.11.2012 15:35
anemon,tak, to taka paczka na 0,75 litra mleka. Można też dać 3 normalne budynie.Pozdrawiam
anemon 11.11.2012 15:13
Ciasto wygląda wspaniale, świetny przepis jak nie mamy sera, a koniecznie chcemy mieć sernik. Nie wiem tylko jaki to jest budyń rodzinny? Chyba jakaś większa porcja?
miroslawa 11.11.2012 05:16
naprawdę pycha
Henryka2 10.11.2012 22:28
i bardzo smaczny...
ziutula
ziutula 10.11.2012 22:12
wygląda jak sernik z serem...fajny przepis...
Miki 10.11.2012 22:03
super
smakoszek 10.11.2012 21:59
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak