szybki piernik z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szk
  • cukier

    1 szk
  • margaryna

    25 dag
  • jajka

    4
  • powidła śliwkowe

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • mleko

    1 szk
  • bakalie

  • tłuszcz do formy

  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oddzielic zołtka od białek. Z białek ubić sztywna piane. żółtka i reszte składników (mleko letnie)wymieszac miksujac lub ucierajac. dodac piane z białek i lekko wymieszac widelcem na koniec dodac bakalie.wylac na natłuszczona forme.
piec 40 min w 180 stopniach

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia88 22.12.2010 12:15
pycha
Małgorzata113 07.12.2010 11:47
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat