Przepis i sposób przygotowania na: szybki piernik
Tak przygotowaną masę wlać do formy uprzednio wysmarowanej masłem
i posypanej niewielką ilością bułki tartej. Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC. Ciasto można polać posypać cukrem pudrem.
mąka | 2,5 szklanki |
miód | 10 dkg |
roztopiona margaryna | 10 dkg |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
jajko | 1 |
cukier | 4 łyżki |
woda | 1/2 szklanki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: