Szybki makaron ryżowy po Tajsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    100 g
  • fasolka szparagowa

    150 g
  • marchew

    1 szt
  • boczniaki

    250 g
  • polędwica wieprzowa

    250 g
  • szalotka

    1 szt
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos ostrygowy

    3 łyżki
  • sos rybny

    2 łyżki
  • cukier palmowy

    1 łyżeczka
  • sok z limonki

    2 łyżki
  • orzeszki ziemne

    50 g
  • szczypiorek

  • olej rzepakowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron moczymy w zimnej wodzie.

W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę.

Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki).

Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając.

Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną wody (50 ml).

Energicznie mieszamy, dodając sosy-ostrygowy, sojowy i rybny oraz cukier, sok z limonki i posiekany na większe kawałki, szczypiorek.

Na koniec dodajemy uprażone na suchej patelni orzechy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 14.08.2016 16:04
Świetny przepis :)
Edith85 14.08.2016 09:07
Suuuuuper :-)
Motorek 13.08.2016 22:33
wygląda pysznie
Ada-Gaba 13.08.2016 21:33
rewelacyjny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat