SZYBKI DESER GALARETKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    0,5 l
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyzeczki
  • galaretka agrestowa

    2 szt
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt
  • galaretka cytrynowa

    2 szt
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
  • galaretka niebieska

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki gotujemy w niecałym litrze wody po 2 sztuki tego samego koloru. Dajemy do ostygnięcia i czekamy aż zgęstnieją. Następnie wyciągamy z pojemniczków i kroimy w kosteczkę, jedną pozostawiamy na wierzch mniej zgęstniałą. Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę mieszamy w 1/2 szklance wrzącej wody do ostygnięcia i wlewamy do śmietany szybko mieszamy. Następnie wsypujemy galaretki i mieszamy. Wykładamy na blachę wyłożoną folią aluminiową. Na wierzch wykładamy galaretkę. Wkładamy do lodówki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 11.07.2013 08:17
fajnie to wygląda
paula99926 20.11.2012 21:30
mniam mniam
paula99926 20.11.2012 21:30
mniam mniam
hahanka 18.11.2012 12:43
pysznie i kolorowo
Botwinka 14.11.2012 19:52
super
babajaga1969 07.11.2012 14:16
pyszny, kolorowy, apetyczny - bardzo ładny
Pietruszka 07.11.2012 14:11
pycha
wiola333 07.11.2012 13:48
ładnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat