Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki deser czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
pomarańcza 1 sztuka
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
deser 1 czekoladowy w torebce

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki deser czekoladowy

Do szklanki mleka wsypujemy zawartość torebki i ubijamy mikserem. Do salaterek wkładamy namoczone w reszcie mleka biszkopty a na nie nakładamy puszysta masę. Na wierzch kładziemy plasterek pomarańcza. Cukier roztapiamy na patelni na karmel i wylewamy fantazyjnie na folię aluminiową. Czekamy aż kawałki karmelu zastygną i delikatnie odczepiamy od folii. Ozdabiamy nim deser. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.05.2013 15:20
Robię też takie i są naprawdę smaczne :) Nie wiem czy ktoś się nie przyczepi do tego przepisu bo jak pytałam kiedyś DS czy można dodać deser z półproduktu to napisali, że nie... Teraz to już zgłupiałam :) Jak to w końcu jest można czy nie? :D
Izabela/bella81 15.03.2011 08:28
fajny deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak