Szybki deser czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    1 opakowanie
  • mleko

    2 szklanki
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • cukier trzcinowy

    1/2 szklanki
  • deser

    1 czekoladowy w torebce
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do szklanki mleka wsypujemy zawartość torebki i ubijamy mikserem. Do salaterek wkładamy namoczone w reszcie mleka biszkopty a na nie nakładamy puszysta masę. Na wierzch kładziemy plasterek pomarańcza. Cukier roztapiamy na patelni na karmel i wylewamy fantazyjnie na folię aluminiową. Czekamy aż kawałki karmelu zastygną i delikatnie odczepiamy od folii. Ozdabiamy nim deser. Wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 22.05.2013 15:20
Robię też takie i są naprawdę smaczne :) Nie wiem czy ktoś się nie przyczepi do tego przepisu bo jak pytałam kiedyś DS czy można dodać deser z półproduktu to napisali, że nie... Teraz to już zgłupiałam :) Jak to w końcu jest można czy nie? :D
Izabela/bella81 15.03.2011 08:28
fajny deserek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat