Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szybki barszczyk na rosole

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone
ok 3 dość duże
rosół drobiowy
ok 1 1/2 litra
ziele angielskie
3-4 ziarna
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżka kopiasta
Sklep Prymat
sok z cytryny
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki barszczyk na rosole

Buraki obrać i pokroić, zalać wodą (potrzebna nam ilość) i gotować. Gdy buraczki się ugotują, odlać z nich wywar i dodać go do rosołu.
Dodać przyprawy, trochę pogotować i doprawić do smaku. Jeśli przeszkadzają oczka na rosole można je zebrać.
Podawać z uszkami, pierożkami, pasztecikami czy krokietami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.06.2017 20:32
smaczna zupa :)
cukiereczek 29.06.2017 20:25
Rewelacyjny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak