Szybki barszczyk na rosole

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    ok 3 dość duże
  • rosół drobiowy

    ok 1 1/2 litra
  • ziele angielskie

    3-4 ziarna
  • liść laurowy

    1 szt
  • majeranek

    1 łyżka kopiasta
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać i pokroić, zalać wodą (potrzebna nam ilość) i gotować. Gdy buraczki się ugotują, odlać z nich wywar i dodać go do rosołu.
Dodać przyprawy, trochę pogotować i doprawić do smaku. Jeśli przeszkadzają oczka na rosole można je zebrać.
Podawać z uszkami, pierożkami, pasztecikami czy krokietami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 29.06.2017 20:32
smaczna zupa :)
cukiereczek 29.06.2017 20:25
Rewelacyjny barszczyk

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat