Szybki barszcz biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka

    2 szt.
  • marchewka

    2 szt.
  • woda

    4 L
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

  • Barszcz biały

    1 op
  • kiełbasa śląska

    2 szt.
  • cebula

    1 duża
  • szynka wędzona

    3 szt.
  • ziemniaki ugotowane

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szybki barszcz biały foto
Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Wrzucamy do wody i gotujemy.
Gotujemy ok 35 min. do miękkości warzyw.
Krok 2 - Szybki barszcz biały foto
Kiełbasę wraz z szynką wędzoną kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni.
Następnie wrzucamy do zupy przyprawiając zupę przyprawami.
Krok 3 - Szybki barszcz biały foto
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Wrzucamy do zupy.
Krok 4 - Szybki barszcz biały foto
Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka.
W zupie znajdują się warzywa, kiełbasa z szynką wędzoną, ziemniaki, cebulka.
Barszcz biały mieszamy z woda i wlewamy do gotującej się zupki. Mieszamy.
Krok 5 - Szybki barszcz biały foto
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki, wkładamy na dno miseczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miodunka 19.04.2015 16:50
przepyszna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat