Przepis i sposób przygotowania na: szybka "tarta" porowo-pieczarkowa
przygotowanie jest szybkie i proste, no może oprócz krojenia, krojenia, krojenia...ale od czego mamy roboty :)
pieczarki pokrój w talarki i duś na masełku ( muszą być odparowane i lekko przysmażone)
pod koniec dopraw solą i pieprzem
na osobnej patelni uduś na masełku posiekanego pora
wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia
rozłóż ciasta francuskie
przygotuj sos:
śmietanę wymieszaj z majonezem, solą, pieprzem i płatkami chilli, dodaj część sera
wyłóż warstwę pieczarek na ciasto
przesyp startym serem
potem wyłóż pory
podpiecz jakieś 15 min
nałóż sos i piecz aż będzie całkiem złoty
tarta powinna poleżeć chwilę, żeby zastygnąć, można też podawać na zimno, jest pyszna :)