Szybka surówka z kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    2 szt
  • ogórki świeże

    2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • rzodkiewka

    1/2 pęczka
  • cukinia żółta

    1 szt ( mała)
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • ocet winny

    do smaku
  • koperek

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię ze skórką, obrane ogórki i kalarepki zetrzeć na tace do ogórków, oprószyć solą, odcisnąć. Rzodkiewki i jabłko bez nasion posiekać w cienkie plasterki.

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do salaterki, doprawić do smaku białym pieprzem i octem winnym lub sokiem z cytryny, wymieszać. Surówkę podawać posypaną posiekanym koperkiem i śmietaną.
RenataZ-et
Surówka z kalarepki z ogórkami, rzodkiewką i jabłkiem jest bardzo smaczna, łatwa i szybka do przygotowania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 14.11.2015 08:39
takie to moge ciągle jeść!! :)
Iwusia 13.11.2015 23:08
samo zdrowie
Łukasz15 13.11.2015 21:18
Bardzo lubię takie surówki
irenka 13.11.2015 19:08
pyszna,uwielbiam surówki z kalarepki
Mala 13.11.2015 18:12
fajny pomysł
mileneczka5 13.11.2015 17:19
fajna surówka-przyznam ze rzadko urzywam kalarepy a wiem ze to cenne warzywo-musze to zmienic:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat