Szybka sałatka z mortadelą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Polecam bardzo smaczną sałatkę z wykorzystaniem mortadeli ,sałatkę się robi bardzo szybciutko i prosto. U mnie nazywamy ją po prostu wuzalat.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki sałatki

  • mortadela

    300 gramów
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    3 szczypty
  • majonez

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mortadelę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, wkładamy do miski.
Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pokrojonej mortadeli.
Dodajemy również obraną pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Całość doprawiamy solą i pieprzem mieszamy, dodajemy majonez i ponownie dokładnie mieszamy do połączenia składników.

Podajemy do śniadania, kolacji oraz jako przystawkę na różne imprezy okolicznościowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:42
dobra salatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat