Szybka rolada z bitą śmietaną

Szybka rolada z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • cukier kryształ

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kremówka

    250 ml
  • fix do śmietany

    1 opakowanie
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szybka rolada z bitą śmietaną

Białka jaj ubić na sztywną pianę, następnie dodawać do nich na przemian po jednym żółtku, po jednej łyżce cukru i po jednej łyżce mąki pszennej, na koniec dodać proszek do pieczenia( łyżeczkę). Ciasto biszkoptowe rozsmarować na dużej płaskiej blasze i piec około 15- 20 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić. Śmietanę schłodzić i ubić z fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Masą śmietanową posmarować biszkopt i zawinąć na kształt rolady. Odstawić w chłodne miejsce. Roladę można dowolnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

IKrakowianka 20.08.2012 22:27
Mniam, mniam
manaika 06.06.2012 21:27
pycha
Paweł10 03.05.2012 00:29
pyszna :-)
kasiaw 15.02.2012 20:44
aż ślinka cieknie
Anna152 31.12.2011 04:46
mniam
Anna152 31.12.2011 04:46
mniam
bercik1 10.12.2011 22:15
Szybka, smaczna- super.
rakow2
rakow2 04.07.2011 16:06
uwielbia roladę z bitą śmietaną
Krzysztof42 10.12.2010 14:18
pyszne
BozenA 30.11.2010 16:35
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat