Szybka drożdżóka II z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    50 g
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    5 łyżek
  • margaryna

    150 g
  • żółtka

    3 sztuki
  • mleko

    90 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z ciepłym mlekiem. Dodać do nich żółtka, mąkę, cukier. wymieszać. Na koniec dodać roztopioną margarynę i rodzynki. Całość przełożyć do blachy. Piec w 180 stopniach przez około 40 minut. Gorąco polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fictor123 27.06.2012 09:48
super
Kuchareczka2 06.06.2012 10:31
uwielbiam często robię
Adamorek 06.04.2012 15:20
do kawki
Katarzyna59 02.04.2012 16:32
bardzo szybka i smaczna
[email protected] 29.03.2012 15:16
extra
eduszo 11.01.2012 09:21
Dobre.
Emiliozo 01.01.2012 23:12
pyszna
MAR3STA 17.12.2011 17:46
pyszna!
anja3107 16.12.2011 12:06
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat