Szwedzki półmisek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona sałata

  • ogórki

  • pomidory

  • szczypiorek - drobno posiekany

  • jajko ugotowane na twardo

  • sery i rzodkiewki

  • sardynki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Duży podłużny półmisek(bardzo efektownie wygląda drewniany)wyłożyć listkami zielonej sałaty.Na nich układać dekoracyjnie połowki jaj na twardo,sardynki lub śledzie pokrajane w dzwonka,cienkie plasterki wędliny z pokrajanymi w cząstki pomidorami,kształtnymi rzodkiewkami i grubymi plastrami ogórków;jaja i ogórki należy uprzednio oprószyć solą i pieprzem,a następnie posypać szczypiorkiem.Odzielnie podać majonez lub sos tatarski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat