Sztukamięs

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1pęczek
  • wołowina

    60dag
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3
  • ziarenka pieprzu

    1łyżeczka
  • ziemniaki

    60dag
  • marchewki

    40dag
  • por

    40dag
  • śmietana

    1/2szkl
  • mąka

    1łyżka
  • chrzan tarty

    2łyżki
  • por

    1/2pęczka do dekoracji
  • chrzan pokrojony w zapałkę

    1/2pęczka do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać włoszczyznę,mięso opłukać.Warzywa razem z wołowiną włożyć do garnka.Dodać listki laurowe i ziarenka pieprzu.Zalać wrzącą,posoloną wodą.Gotować 1,5godz.W tym czasie obrać ziemniaki oraz marchewki,pory oczyścić.Ziemniaki pokroić na cząstki,a marchewki i pory w plasterki.Odmierzyć ok. 2 szkl. wywaru z gotowania mięsa.Zalać ziemniaki,gotować ok.20min.Na 10min przed końcem gotowania dołożyć marchewki i pory.Dolać śmietanę wymieszaną z mąką.Sos doprawić solą,pieprzem i startym chrzanem.Mięso ułożyć na półmisku,obłożyć warzywami i polać sosem.Udekorować chrzanem oraz grubo posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Reda 21.01.2012 09:49
super sztuka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat