Sztangle nadziewane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    80 dag
  • cebula

    3 szt
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smku
  • sztangle

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sztangle nadziewane pieczarkami foto
Pieczarki płuczemy dokładnie. Trzemy je na grubej tarce. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na oleju. Po cebuli dajemy pieczarki starte i dusimy razem do odparowania wody. Przyprawiamy pieczarki do smaku pieprzem i kucharkiem uniwersalnym i tym w płynie.
Krok 2 - Sztangle nadziewane pieczarkami foto
W sztanglach odcinamy jedną część z przodu i robimy dziurkę łyżką drewnianą. Do otworu nakładamy pieczarkowy farsz.
Krok 3 - Sztangle nadziewane pieczarkami foto
Sztangle wkładamy do nagrzanego piekernika do 180 stopni na 15 minut. Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 18.04.2014 21:34
fajne pieczarkowe hod dogi
EmciaPichci 30.03.2014 20:44
bardzo chętnie bym takie sztangle zjadła ;)
Ada-Gaba 04.04.2013 10:42
świetna propozycja
Juleczka20 27.03.2013 08:27
pyszniutkie!
MAR3STA 26.03.2013 18:56
uwielbiam takie pyszności
ONY_za_kare 26.03.2013 10:15
takie jedzonko to ja lubie
miszelka 22.03.2013 12:36
ciekawa nazwa a w smaku na pewno bomba :)
gosia56 22.03.2013 11:51
napewno pyszne
adelajda 22.03.2013 09:50
smaczne jedzonko !
pestka 19.03.2013 12:06
świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat