Sztangle nadziewane pieczarkami

Sztangle nadziewane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    80 dag
  • cebula

    3 szt
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smku
  • sztangle

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sztangle nadziewane pieczarkami foto
Pieczarki płuczemy dokładnie. Trzemy je na grubej tarce. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na oleju. Po cebuli dajemy pieczarki starte i dusimy razem do odparowania wody. Przyprawiamy pieczarki do smaku pieprzem i kucharkiem uniwersalnym i tym w płynie.
Krok 2 - Sztangle nadziewane pieczarkami foto
W sztanglach odcinamy jedną część z przodu i robimy dziurkę łyżką drewnianą. Do otworu nakładamy pieczarkowy farsz.
Krok 3 - Sztangle nadziewane pieczarkami foto
Sztangle wkładamy do nagrzanego piekernika do 180 stopni na 15 minut. Podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

18.04.2014 21:34
fajne pieczarkowe hod dogi

EmciaPichci

30.03.2014 20:44
bardzo chętnie bym takie sztangle zjadła ;)

Ada-Gaba

04.04.2013 10:42
świetna propozycja

Juleczka20

27.03.2013 08:27
pyszniutkie!

MAR3STA

26.03.2013 18:56
uwielbiam takie pyszności

ONY_za_kare

26.03.2013 10:15
takie jedzonko to ja lubie

miszelka

22.03.2013 12:36
ciekawa nazwa a w smaku na pewno bomba :)

gosia56

22.03.2013 11:51
napewno pyszne

adelajda

22.03.2013 09:50
smaczne jedzonko !

pestka

19.03.2013 12:06
świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat