Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowy makaron z suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinakowy makaron 200 g
piri piri 1 szt
suszone pomidory 50 g
pestki dyni 50 g
parmezan 2 łyzki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej z suszonych pomidorów 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowy makaron z suszonymi pomidorami

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Na patelni rozgrzewamy olej.

Dodajemy bardzo drobniutko posiekane papryczki.

Dodajemy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory.

Chwilę przesmażamy.

Wrzucamy ugotowany i przecedzony makaron.

Delikatnie mieszając smażymy razem ok. 5 minutek.

Doprawiamy do smaku.

Przed podaniem posypujemy uprażonymi pestkami dyni i odrobiną parmezanu.

Zajadamy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 23.03.2013 05:00
aż ślinka cieknie
Joanna46 22.03.2013 20:17
Mogłabym jeść codziennie.
muffina 22.03.2013 20:10
super wygląda połączenie moich ulubionych składników:)) Ja uważam to za smaczne;D
idealme 22.03.2013 15:44
piekne kolory :)
kupiska 22.03.2013 15:10
Wystawnie wyglada
leonowie 22.03.2013 15:02
pysznie i zdrowo:)
bietka 22.03.2013 15:00
musi być pyszny :)
migotka28 22.03.2013 14:56
uwielbiam kolorowy makaron
caralajna 22.03.2013 14:49
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak