Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowy kurczak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,7 kg
śmietana 12% 200 ml
szpinak mrożony 150 g
masło
ząbki czosnku 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
mąka pszenna 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowy kurczak

Filet pokroić w paseczki lub kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Smażyć na patelni. W małym rondelku rozgrzać masło, dodać mrożone kostki szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek, dusić do miękkości. Gdy kurczak już będzie podsmażony zalać go wymieszaną z 100 ml wody śmietaną. Dodać szpinak i wszystko wymieszać. Zaciągnąć mąkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 14.08.2014 13:49
Bardzo apetyczne danie
marcia7 12.08.2014 10:09
ciekawy sposób
Pani Domu 12.08.2014 08:51
fajny kolorek
Jadwiga/Jaga85 11.08.2014 22:57
Bardzo lubię szpinak!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak