Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza gryczana
1 szklanka -
woda
2 szklanki -
wiórki kokosowe
0,5 sztuki -
olej do smażenia
-
filet z kurczaka
1 podwójny -
ser feta
1/4 opakowania -
liście szpinaku
300 gram świeże -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
do smaku -
cebula
1 sztuka -
natka pietruszki
Przepis i sposób przygotowania Szpinakowo – kurczakowy duet z gryką
Kroki postępowania


Między czasie przygotowujemy szpinakowo - kurczakowe nadzienie.




Kaszę porcjujemy na talerze. Na wierzch wykładamy szpinakowo - kurczakowy sos. Dekorujemy natką pietruszki i podajemy na ciepło.
Jeśli ktoś szuka smacznego i zdrowego dania-polecam. Danie szybko powstaje, ale tez szybko znika z talerza. Jeśli ktoś nie przepada za kaszą polecam przygotować tą potrawę z wykorzystaniem makaronu.![]()
Komentarze (4)