Szpinakowe tagiatelle z pesto,suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagiatelle szpinakowe

    1/2 paczki
  • pesto

    3 łyżki
  • pomidory suszone w zalewie

    1/2 słoiczka
  • oliwki czarne

    WG UZNANIA
  • mozarella

    1 kulka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente z dodatkiem oliwy i soli. Pesto wcześniej przygotować - przepis na pesto już podawałam,ale jeszcze raz tu podaję:
orzeszki nerkowce, świeża bazylia, czosnek i oliwa z oliwek (Orzeszki rozdrobnić,zmielić, odłożyć, Bazylię zmielić, dodać orzeszki, oliwę i czosnek przeciśnięty .przez praskę.zmielić razem.Oliwy dodajemy tyle,aby sos był bardzo gęsty,ale nie suchy.)
Pomidory pokroić w kostkę, wyłożyć na patelnię, dodać pokrojone oliwki i podlać oliwą z pomidorów. Poddusić.Podlać wodą i dusić ok 10 minut.W tym czasie mozarellę zetrzeć na tarce. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto. Podduszone pomidory i oliwki dodać do makaronu,lekko wymieszać. Podawać posypane serem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 21.05.2012 22:27
musi być smaczne
Rafał10 21.05.2012 12:48
rewelacja !
[email protected] 13.05.2012 10:25
super danie
usmiech 01.03.2012 20:56
muszę spróbować
Renata22 07.11.2011 15:47
uwielbiam makarony tego typu
gosia47-47 27.09.2011 09:01
smaczne
aginaa 09.10.2010 15:38
na pewno pyszne
Margo1 09.10.2010 12:18
wygląda apetycznie , na pewno nie jadłam
Jolanta40 09.10.2010 08:30
mniam, pycha
iwa643 09.10.2010 08:08
bardzo ciekawe ;;

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat