SZPINAKOWE PESTO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    300 gram
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • pestki dyni

    2 łyżki
  • orzeszki piniowe

    2 łyżki
  • oliwa

    5 łyżek
  • oregano

    wg.uznania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szpinaku opłukać i wysuszyć z wody.Wszystkie składniki przełożyć do głębszego naczynia i zmiksować.Podawać do ugotowanego makaronu lub do zapiekanek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 11.10.2013 21:01
mniam ekstra
Grazyna0211 18.07.2013 18:48
fajny pomysł
cooleczka 18.07.2013 14:54
coś dla mnie
ankaryba 17.07.2013 10:36
mi smakuje :-)
Łukasz15 16.07.2013 16:46
Przydatny przepis
Bernadeta 07.07.2013 18:22
świetne danie
misia53 09.04.2013 00:27
już podchodziłam 2 razy do zrobienia i zawsze pozostaję tylko na chęciach a to wcale nie takie trudne....
berys18 12.01.2013 10:01
super
Ada-Gaba 20.11.2012 06:46
fajne
Krystyna32 20.11.2012 06:35
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat