szpinakowe naleśniki z mieloną wołowiną, marchewką i brokułem z sosem musztardowo jogurtowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

naleśniki

  • naleśniki

    szpinakowe 9 sztuk
  • mięso mielone wołowe

    250g
  • marchew

    2
  • brokuł

    1/2
  • czosnek

    1 ząbek
  • natka pietruszki

    posiekana 1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • oliwa

sos

  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    200g
  • majonez

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki przygotować z przepisu, który znajduje się w mojej księdze.

Marchewkę oraz brokuł za pomocą rozdrabniacza zmiksować na drobno.
Na oliwie lekko podsmażyć posiekany drobno czosnek,następnie dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodać marchewkę i brokuł,smażyć około 3 minut, doprawić oregano, natką pietruszki,dodać ketchup,całość wymieszać i ewentualnie dosolić i dopieprzyć.
Tak przygotować farszem napełniać naleśniki i rolować według upodobań :)

SOS:
Sos jest mega prosty. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
brioszka
Ja takie naleśniki podaje na zimno :) W takie upały sprawdza to się idealnie. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justi2401 26.08.2015 14:35
Bardzo smaczny pomysł na wytrawne naleśniki :)
agnieszka214 26.08.2015 13:45
bardzo zielono
Monika-twin 26.08.2015 13:22
wyglada pieknie.
Grazyna0211 26.08.2015 12:47
smaczna wersja naleśników

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat