Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe naleśniki
Kroki postępowania


Kaszę przelewam zimą wodą, przekładam do miski, i zalewam 1/3 szklanki gorącej wody. Odstawiam na 15 minut.




mąka pszenna |
1 szklanka
|
szpinak świeży |
1 garść
|
mleko 3,2% |
3/4 szklanki
|
jajko |
1 sztuka
|
sól |
1 do smaku
|
oliwa |
1 łyżka
|
szpinak świeży |
30 dkg
|
ser biały |
5 dkg
|
kuskus |
1/3 szklanki
|
pomidorki koktajlowe |
10 sztuki
|
olej |
1 łyzka
|
rukola |
1 garść
|
czosnek |
1 ząbek
|
sól i pieprz |
1 do smaku
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: