Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z żurawiną i gruszką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 20 dkg
gruszka 1 sztuka
ser pleśniowy niebieski 5 dkg
sos
miód gryczany 1 łyżka
oliwa 1 łyzka
żurawina
cebula biała 1 sztuka
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z żurawiną i gruszką

Szpinak umyć pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku kuchennym.
Z każdego większego liścia usunąć grube części, porwać liście na kawałki.
Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić drobną kostkę.
Cebulę, ser pokroić w małą kosteczkę.
Składniki na sos dokładnie wymieszać.
Wszystko przełożyć do miseczki, zalać sosem, wymieszać i odstawić do lodówki do przegryzienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 05.03.2014 08:50
Mniam, samo zdrowie!
IwonaKa 20.01.2014 00:03
na pewno swietnie smakuje z takimi dodatkami,bardzo lubię szpinak
Stenka 12.11.2013 15:53
ciekawe połączenie
Adam/ZUB3R 05.11.2013 16:03
ładnie wygląda
erym 22.10.2013 10:07
pomysl na salatke swietny
Pietruszka 20.10.2013 21:11
fajna ta sałatka, musi mieć ciekawy smak
ONY_za_kare 12.10.2013 14:45
super sałatka
Katarzyna59 17.09.2013 07:20
smaczniutkie
gosia56 15.09.2013 08:26
Napewno pycha
Alex_M 13.09.2013 12:27
jak dla mnie bomba :)
fotoviderek 11.09.2013 15:34
Zdrowe i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak