Szpinak z sezamem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    800 g
  • sól

  • sos sojowy

    2-3 łyżki
  • brandy

    kieliszek
  • sezam

    3 łyżki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sezam upraż na rozgrzanej patelni.Sos sojowy wymieszaj z brandy i pieprzem.Szoinak wrzuć na osolony wrzątek na 2-3 minuty.Dokładnie przelej zimną wadą i osącz,pokrój w szerokie paski.Włoż do salaterki,polej sosem i posyp sezamem.Podawaj do mięs i ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat