Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z orzeszkami sosnowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
margaryna do smażenia 1 łyżka
cebula 1/2 sztuki
orzeszki sosnowe 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z orzeszkami sosnowymi

szpinak duszę pod przykryciem na małym ogniu, dodając niewielką ilośc wody. Drobno pokrojoną cebulę podsmażam na margarynie na jasnozłoty kolor. Dodaję szpinak i podgrzewam razem parę minut. Dodaję orzeszki sosnowe i rodzynki, podlewam trochę wodą i duszę na małym ogniu jeszcze 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.08.2012 15:48
super
sznycel 17.08.2012 15:02
zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak