szpinak z orzeszkami sosnowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 kg
  • margaryna do smażenia

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • orzeszki sosnowe

    2 łyżki
  • rodzynki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szpinak duszę pod przykryciem na małym ogniu, dodając niewielką ilośc wody. Drobno pokrojoną cebulę podsmażam na margarynie na jasnozłoty kolor. Dodaję szpinak i podgrzewam razem parę minut. Dodaję orzeszki sosnowe i rodzynki, podlewam trochę wodą i duszę na małym ogniu jeszcze 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 17.08.2012 15:48
super
sznycel 17.08.2012 15:02
zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat