Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szpinak
150 gram -
marchewka
3 szt. -
jogurt naturalny
2/3 szklanki -
sok z cytryny
1 łyżka -
cebula biała
1 szt. -
ząbek czosnku
1 szt. -
sól
do smaku -
cukier
1 szczypta -
natka pietruszki
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania szpinak z marchewką
Obraną, umytą marchewkę pokroić w cienkie plasterki albo słupki i dodać do szpinaku.
Przygotować sos: Jogurt roztrzepać w miseczce z sokiem z cytryny, olejem i szczyptą cukru. Dodać posiekaną cebulę i zmiażdżony ząbek czosnku, przyprawić do smaku solą i pieprzem. polać sosem szpinak i marchewkę, dokładnie wymieszać i od razu podawać.
Komentarze (1)