Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
masło
250 g -
mąka pszenna
250 g -
ser ricotta
250 g -
Farsz:
-
szpinak świeży
400 g -
czosnek
6 ząbków - dużych -
masło
2 łyzki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
oscypek
100 g
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Szpinak opłukać, wysuszyć, liście pokroić. Czosnek obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć kilka minut na maśle - nie rumienić. Dodawać stopniowo szpinak, co jakiś czas mieszając. Wszystko smażyć kilka minut, aż szpinak zmięknie, doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić do wystudzenia.
Schłodzone ciasto rozwałkować w kształcie prostokąta na oprószonym mąką blacie. Pokroić w plastry, na każdym z nich ułożyć szpinak, na nim starty oscypek.
Komentarze (33)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (23)