Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak na ciepło

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g
cytryna 1/2 szt
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 12% 1 szklanka
mąka 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak na ciepło

Kroki postępowania

1
Cebulkę obieramy i siekamy podsmażamy na maśle nastepnie wrzucamy szpinak i dusimy w garnku aż szpinak się rozpuści , doprawiamy do smaku sola , pieprzem , kucharkiem
Krok 1 - Szpinak na ciepło foto
2
Mąkę mieszamy ze śmietaną dodajemy jajko oraz zmiażdżone ząbki czosnku , dobrze mieszamy
Krok 2 - Szpinak na ciepło foto
3
dodajemy do szpinaku , dusimy jeszcze chwilkę aż szpinak zgęstnieje na koniec wyciskamy sok z cytryny i dodajemy doprawiając jeszcze do smaku
Krok 3 - Szpinak na ciepło foto
4
Polecam pyszny i bardzo zdrowy szpinak .
Krok 4 - Szpinak na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cebula333 07.01.2014 14:39
bardzo smaczne
RenataZ-et 16.02.2013 21:57
Uwielbiam taki szpinak!
Seba 10.02.2013 16:23
smaczny i zdrowy
aniapetr 24.01.2013 10:42
mnaiam...uwielbiam!
Wafelek2601 22.12.2012 23:07
Bardzo lubię
gosia561 19.12.2012 22:47
polecam dodać serek feta
Mati13 19.12.2012 22:44
tez lubię szpinak
Iwka 19.12.2012 22:28
lubię szpinak
Ewa6274879 19.12.2012 22:22
super - uwielbiam szpinak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak