Szpinak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    70 dag.
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczony szpinak sparzyć w osolonym wrzątku. Odsączyć. Mąkę zasmażyć na maśle, do zasmażki dodać sparzony szpinak, śmietanę, sól oraz cukier, wymieszać, zagotować. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat