Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpecle serowo- cebulowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 op SZPECLE
ser żółty 350 g
cebula biała 6 szt duze
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szpecle serowo- cebulowe

Kroki postępowania

1
Makaron szpecle gotujemy w osolonej wodzie
Krok 1 - Szpecle serowo- cebulowe foto
2
Ser (gouda lub mozarella jak na pizze) scieramy na najgrubszych oczkach tarki
Krok 2 - Szpecle serowo- cebulowe foto
3
Cebule obieramy, przekrawamy na pol i siekamy w piorka.
Krok 3 - Szpecle serowo- cebulowe foto
4
Nastepnie na patelni podgrzewamy nieduza ilosc oleju i smazymy cebule do miekkosci.
Pod koniec doprawiamy sola i pieprzem
Krok 4 - Szpecle serowo- cebulowe foto
5
W naczyniu do zapiekania warstwowo ukladamy
*makaron
Krok 5 - Szpecle serowo- cebulowe foto
6
cebule
Krok 6 - Szpecle serowo- cebulowe foto
7
i ser, tak do zapenienia naczynia.
Na wierzch pozostaje ser
Krok 7 - Szpecle serowo- cebulowe foto
8
Pieczemy okolo 20 minut w tepm 200 st C
Krok 8 - Szpecle serowo- cebulowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.05.2015 19:01
Niestety nie robiłam
dwa pokoje z kuchnią 26.05.2015 16:34
szpecle to rodzaj makaronu, coj jak lane kluski, ale twardszy
mariuszek8 25.05.2015 22:34
Nie wiem dobrze co to jest ale wygląda bardzo fajnie.
agataw1990 22.05.2015 12:52
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak