szparagi z truskawkami w occie balsamicznym

szparagi z truskawkami w occie balsamicznym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    12 szt
  • truskawki świeże

    8 szt
  • ocet balsamiczny

    150 ml
  • cukier

    50 gr
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania szparagi z truskawkami w occie balsamicznym

szparagi wrzucic na goraca wode z dodatkiem szczypty cukru i szczypty soli,gotowac ok 4 minut (lub w zaleznosci od swiezosci - wiecej czasu),truskawki umyc ,wyszypulkowac,osuszyc.ocet balsamiczny zagotowac ,zredukowac,dodac cukier,dodac trusakwki i przez minutke mieszac razem,nastepnie ugotowane szparagi przelozyc na talerz,pomiedzy nimi poukladac truskawki,polac sosem balsamico

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat