szparagi z truskawkami w occie balsamicznym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    12 szt
  • truskawki świeże

    8 szt
  • ocet balsamiczny

    150 ml
  • cukier

    50 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szparagi wrzucic na goraca wode z dodatkiem szczypty cukru i szczypty soli,gotowac ok 4 minut (lub w zaleznosci od swiezosci - wiecej czasu),truskawki umyc ,wyszypulkowac,osuszyc.ocet balsamiczny zagotowac ,zredukowac,dodac cukier,dodac trusakwki i przez minutke mieszac razem,nastepnie ugotowane szparagi przelozyc na talerz,pomiedzy nimi poukladac truskawki,polac sosem balsamico

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat