Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z serami i sałatą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zielone szparagi 1 pęczek
liście sałaty 10 liści
pomidorki koktajlowe 8 szt
posiekana natka 4 łyżki
parmezan starty 5 łyżek
ser lazur 10 dag
oliwa 5 łyżek
oregano 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z serami i sałatą

Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, gotujemy, odsączamy i kroimy na kawałki /ok. 7 cm/. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Na talerzach układamy warstwę sałaty, na niej porcje szparagów, obsypujemy kawałkami sera lazur i startym parmezanem. Dekorujemy ćwiartkami lub połówkami pomidorków koktajlowych. Posypujemy natką, skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 18.11.2012 21:21
w sam raz na kolację :)
Lemon 18.11.2012 21:08
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak