Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
makaron Chow Mein
250 gramów -
sezam
1 łyżka -
czarny sezam
1 łyżka -
szparagi zielone
6 sztuk -
cebula szalotka
2 sztuki -
grzybki mun
4 sztuki -
karkówka wieprzowa
300 gramów -
olej arachidowy
1 łyżka -
marchew
1 sztuk -
sos sojowy ciemny
3 łyżki -
sos ostrygowy
2 łyżki -
cukier palmowy
1 łyżka
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Sezam prażymy.
Szparagi obłamujemy w miejscu, w którym same pękają. Kroimy na mniejsze kawałki.
Szalotki kroimy w talarki.
Marchew kroimy w zapałkę.
Grzyby zalewamy wrzątkiem na kwadrans, odcedzamy i kroimy w paski.
Do woka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone w dużą kostkę mięso. Smażymy, cały czas mieszając. Wrzucamy marchew, szparagi, szalotki i chwilę smażymy.
Wlewamy sos sojowy oraz ostrygowy. Składniki dokładnie łączymy, doprawiając cukrem palmowym.
Do całości wrzucamy makaron, łączymy z całością.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Posypujemy prażonym sezamem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się